Sunday, June 25, 2006

IJssel vanochtend

Nee, lang duurde de tekenvreugde van ons drieën (deel van het collectief) niet; het begon te regenen. Hier keek ik haaks op de IJssel. Bistertekening met rietje à la Jan B :-)
Het penseel om te wassen was ik vergeten.

Monday, June 19, 2006

workshop


Afgelopen zaterdag heb ik een workshop modeltekenen gegeven. De groep bestond uit 8 vrouwen, in het kader van een vrijgezellenparty. (Jammer dat het model niet op de maandagochtend kan.)

Sunday, June 11, 2006

Kootwijkerzand

ZAND tot in alle plooien en platen... Schitterend buitenschilderweer, dus vandaag zijn we met z'n vieren gaan schilderen/tekenen op het Kootwijker zand. Bepakt en bezakt, alles mee om niet mis te grijpen. Ik heb alkyd gebruikt op een rode acryl ondergrond, 40x50 3D-doek. Er stond een stevige bries, die bij tijd en wijle aanzwelde tot een zandstorm. Papieren, doeken en ezels vlogen ons om de oren. (Nee, die tak niet. Daar liep Hajo uit zichzelf drie keer tegenaan.) Kláp, m'n landschap viel in het zand. ZAND... Vlekkerig in de kleverige olie geplakt. Het doek opgepakt en in een stuk heel fijn schoon zand gedrukt. De onderste schildering is het resultaat. Een fluweelzacht landschap. Boven: de vliegden, die ons als parasol diende. Niet af, 20x20 doek.

Friday, June 02, 2006

Vandaag, 2 juni

De streep schaduw rechts is inmiddels weggeschilderd. Alkydolieverf op 20x50 doek.
Ik bereid me voor op een kunstmarkt(je) in Lemele, 5 juni. Daar sta ik met zus Hansje.